afm flitskrediet
CBb wijst AFM terecht: online krediet is dienst van de informatiemaatschappij amweb.:
flitskrediet Fintool.
22 jul 2019 Nieuws Regeling aanpak flitskrediet. De Regeling aanpak flitskrediet voorziet er in dat financiële ondernemingen met vestiging in een andere lidstaat die via internet consumptief krediet aanbieden aan consumenten in Nederland, geen hogere kredietvergoeding in rekening mogen brengen dan is toegestaan op grond van het Besluit kredietvergoeding de wettelijke rente verhoogd met 12 procentpunten. Via een internetconsultatie kan men reageren op het voorstel. 13 mei 2019 Nieuws AFM Wetgevingsbrief 2019.
AFM beboet bank Boekhoorn voor aanbieden flitskrediet zonder vergunning Accountancy Vanmorgen.
Home AFM beboet bank Boekhoorn voor aanbieden flitskrediet zonder vergunning. AFM beboet bank Boekhoorn voor aanbieden flitskrediet zonder vergunning. 21 december 2018 door Accountancy Vanmorgen. Novum Bank Limited, gevestigd in Malta heeft op 18 oktober 2018 een bestuurlijke boete van 175, miljoen opgelegd gekregen van de AFM.
Brummans Hypotheken Verzekeringen.
AFM waarschuwt voor aanbieders van flitskredieten. Een flitskrediet is een kleine lening die binnen drie maanden terugbetaald moet worden. Het lijkt aantrekkelijk, maar de Autoriteit Financiële Markten AFM waarschuwt regelmatig voor onbetrouwbare aanbieders. Wie consumentenkrediet verstrekt, moet daarvoor een vergunning hebben van de AFM.
Het flitskrediet, een niet uit te roeien plaag in de financiële wereld Trouw. Deel dit artikel.
Natuurlijke vijand van flitskrediet. De aanbieders van flitskrediet hebben naast zelfopgeleid juridisch expert Gerhard Borgert nog een natuurlijke vijand: de Autoriteit Financiële Markten AFM. De AFM begint in 2011 op te treden op de flitskredietmarkt. Tot dan is er een gebrek aan regelgeving en dientengevolge een wildgroei van aanbieders.
AFM krijgt 200 tips over foute beleggingen in cryptomunten en vreemde valuta Economie AD.nl. Weer. Service. Zoek. Sluit. Menu. Sluit. Weer. Zoek. Zoek. Sluit. Volledig scherm. Facebook. Whats App. Mail. Mail. Sluit. Alarm. Pijlen. Net binnen. Deel. Dossie
In zijn Signalenmonitor beschrijft de AFM hoe aanbieders van beleggingsproducten consumenten proberen te verleiden via advertenties op social media waarin een bekende Nederlander de investering aanprijst. Niet zelden gaan zij voor vele duizenden euros het schip in. Toezichthouders willen cryptohandel aan banden leggen.
Overheid beschermt consument terecht tegen buitenlands flitskrediet.
Tekst Krant 4 aug 19 Commentaar Commentaar. Overheid beschermt consument terecht tegen buitenlands flitskrediet. Registreer nu en lees.: Overheid beschermt consument terecht tegen buitenlands flitskrediet. Gratis registreren Heeft u een FD.nl account of bent u abonnee van Het Financieele Dagblad?
Maximale Rente voor Flitskrediet in 2019.
Het opleggen van zon sanctie maakt de AFM tevens bekend via Twitter, persberichten en op de AFM-website. Het ministerie van Financiën is duidelijk over het doel van deze openbaarmakingen: consumenten waarschuwen, zodat er minder vraag naar flitskredieten komt. Flitskredieten liggen momenteel flink onder een vergrootglas: eerder kreeg de Finse online verstrekker van flitskredieten Ferratum al een veeg uit de pan wegens misleiding. Volgens minister van Financiën Wopke Hoekstra is de Regeling aanpak flitskrediet een cruciale maatregel tegen het aanbieden van flitskredieten met torenhoge kosten.
AFM wil malafide aanbieders uit andere EU-landen kunnen aanpakken NRC.
Terug naar de krant Lijst. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie. AFM wil malafide aanbieders uit andere EU-landen kunnen aanpakken. Financiële dienstverleners De AFM wil dat malafide financiële dienstverleners die in de EU opereren makkelijker aan te pakken zijn, met centraler toezicht.
Flitskrediet Onderwerpinformatie van de AFM AFM Professionals.
Deze aanbieders moeten, net zoals alle kredietaanbieders, toetsen of een lening verantwoord kan worden verstrekt. De maximale kredietvergoeding voor een flitskrediet is 14% op jaarbasis. Een onderneming die flitskrediet aanbiedt moet beschikken over een vergunning. Een aantal financiële diensten valt niet onder de Wft. Dit geldt onder meer bij krediet dat binnen 3 maanden moet worden afgelost en waarbij slechts een kleine vergoeding onbetekende kosten in rekening wordt gebracht. De AFM kijkt hierbij naar de feitelijke gevolgen voor de consument. Deze vergoeding mag in ieder geval niet meer dan 1% van de kredietsom op jaarbasis bedragen. Informatie voor kredietaanbieders. Wat zijn onbetekende kosten?

Contacteer ons